La Demarcació de Girona dels Enginyers Industrials de Catalunya, en col·laboració amb l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, van premiar el millor Treball Final de Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials (GETI) i el Treball de Màster en Enginyeria Industrial (MEI, en funció de la seva aplicabilitat i orientació industrial. Amb aquests reconeixements, ambdues institucions refermen el seu compromís amb les i els enginyers més joves.

Oriol Solé va ser guardonat amb el premi al millor Projecte Final de GETI pel seu estudi “Optimització del proveïment de matèria primera en una indústria càrnia” amb una dotació de 600€. Dirigit per Rudi de Castro, professor del Departament d’Organització de Gestió Empresarial i Disseny de l’Escola, és una proposta de millora mitjançant un programa informàtic de la gestió dels costos de proveïment de matèria primera en una indústria del sector carni, “fent que aquesta tasca pugui ser útil en un futur pròxim”.

Miquel Cruañas va ser premiat com a millor Treball MEI pel “Desenvolupament d’una eina de simulació de vidres aïllants de forma lliure”, amb una dotació de 900€ i passant a la final del Premi Creativitat 2020 dels Enginyers Industrials de Catalunya. Dirigit per Albert Turon, del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció Industrial de l’Escola, segons explica Cruañas, “és una eina que permet automatitzar el procediment de càlcul de vidres aïllants de geometries complexes amb capacitat paramètrica, reduint el temps de modelització i càlcul mitjançant la combinació d’eines informàtiques específiques i programació”. 

Compartir