La construcció i la seva transformació cap a un model més sostenible i eficient ha estat el tema que Laura Roura Port i Laura Brancós han desenvolupat al 2n Toc d’Enginyeria de Girona, una trobada dissenyada per visibilitzar el talent femení de la Demarcació i, alhora, fer contactes i teixir una xarxa entre les professionals de l’enginyeria de Girona. La cita ha tingut lloc aquest divendres i ha reunit professionals consolidades i estudiants que han compartit també experiències i coneixement.
La iniciativa s’emmarca en les activitats que impulsa la Comissió d’Equitat dels enginyers industrials de Girona. Maria Luisa Garcia-Romeu de Luna, una de les responsables de la comissió i docent a l’EPS de Girona, destaca la importància de tenir dones impartint xerrades tècniques en àmbits com l'enginyeria, "És molt important que les xerrades tècniques, especialment en àmbits com l'enginyeria, les imparteixin dones." Aquesta visibilitat ajuda a trencar estereotips de gènere i a inspirar les generacions més joves, especialment les nenes, a veure un futur en les carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).
Des de la Comissió es considera que la presència de dones en aquestes xerrades enriqueix les perspectives dels assistents i fonamenta una visió més plural i completa de les disciplines. “Tant homes com dones poden aprendre de les experiències i solucions innovadores que aporten les dones professionals”, diu Garcia-Romeu, que recalca que així es promou una cultura d’inclusió i respecte en l’àmbit laboral.
Per la seva banda, el president de la demarcació, Joaquim Reda Llambrich, creu que l’empenta de la comunitat de dones enginyeres de Girona ja són “una font d’inspiració per a tot el territori”. “És important donar visibilitat a les enginyeres per assolir una paritat que actualment no gaudim i per reforçar el sentit de pertinença al col·lectiu d’EIC”, manifesta Reda.