ANUL·LADA - Conferència Ciberriscos: Conèixer el perill, ens fa més segurs!

Comissió: Actes / Jornades Tècniques (Girona)
Descripció: Justificació del taller

Les noves tecnologies han aportat importants avenços en diferents sectors de les nostres vides però també han donat lloc a noves formes de cometre delictes i exposar, tant a particulars com a empreses, a greus amenaces que posen en perill la nostra seguretat.

Segons dades de l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), el cibercrim ja suposa el 0,8% del PIB mundial. Per les empreses espanyoles aquest organisme xifra el cost econòmic en 14.000 milons d'euros. D'aquestes empreses ciberatacades, el 70% són petites empreses o autònoms, dels quals, el 60% que pateixen un ciberatac, desapareixen al cap de 6 mesos.

Protegir-nos contra ciberriscos esdevé vital per les empreses, sobretot des del passat mes de maig, que va entrar en vigor el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades, fet que fa que qualsevol ciberatac que tinguem, el qual vulneri dades de tercers que estiguin en el nostre poder, puguin comportar importants sancions per la empresa atacada per incompliment del nostre deure de custòdia i protecció d'aquestes dades de caràcter personal.

Queda clar doncs que no és un tema que afecti a multinacionals o entitats d'envergadura sinó que fins i tot i també és un perill que ja ha entrat a les nostres llars.

Trobar solucions, com prendre consciència, conèixer la normativa que l'envolta, reforçar les nostres mesures de protecció, transferir part de les conseqüències de partir un atac, esdevé de vital importància i punt fonamental d'aquesta conferència.

Objectius d'aprenentatge

. Conscienciar sobre el perill dels ciberriscos.
. Conèixer diferents formes de ciberatac i el seu comportament en els diferents entorns tecnològics.
. Identificar les principals normatives, lleis i delictes que envolten els ciberriscos i la responsabilitat que pot recaure sobre nosaltres quan tractem dades de tercers.
. Discernir quines solucions o mesures de protecció que podem aplicar.

Públic destinatari

. Persones físiques que siguin autònoms.
. Administradors, socis o empleats d'una empresa.
. Qualsevol interessat en conèixer els conceptes més rellevants entorn els ciberriscos i com protegir-se de ciberatacs.

Programa

. Ciberriscos: ciberatacs i vulnerabilitats.
. Els elements principals de la ciberdelinquència.
. Normativa, llei i delictes que envolten els ciberriscos.
. Política i Plans de Seguretat informàtica.
. Límit de tolerància als ciberriscos, la seva transferència i actuacions davant un ciberatac.

Metodologia

La conferència inclou una part expositiva i una part final de torn obert de dubtes, preguntes o debat. La durada estimada és d'1 hora. 
Dates: dijous 17 de gener
Horari: de 18.30 h a 20.00 h
Preu: Jornada gratuïta i oberta a tothom
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.