Conferència: L'estiu de la IA i la regeneració de la realitat, a càrrec de Joan Vilaltella*
Descripció: Conferència dins el marc de la convocatòria de Junta General i Assemblea de la Demarcació


L'eclosió de ChatGPT a finals de 2022 va fer que el públic en general adquirís consciència de l'existència d'eines molt poderoses d'Intel·ligència Artificial, així com un accés relativament fàcil a aquestes eines. De cop, la IA va deixar de ser un ingredient de les pel·lícules de ciència-ficció, o un tema especialitzat que només interessava als aficionats a la tecnologia, i va passar a ser una qüestió que interessava o preocupava estudiants, professors, metges o empresaris. Tanmateix, abans que se superés el llindar crític que va representar ChatGPT, la revolució de la IA s'havia anat cuinant a poc a poc des de feia molt de temps, fins al punt que les seves arrels es poden rastrejar fins a l'Antiguitat. Farem un repàs d'aquest recorregut històric, i també, en el context de l'actualitat, veurem com la "nova IA" està relacionada amb problemàtiques molt més àmplies que la utilització d'un algorisme.


Joan Vilaltella és llicenciat en Física (per la UAB) i en Matemàtiques (per la UB) i Dr. cum laude en Matemàtica Aplicada (per la UPC). Programador informàtic, traductor freelance, professor de matemàtiques, programació i intel·ligència artificial. I també escriptor amateur.

Joan Vilaltella Castanyer, nascut a Barcelona l'any 1969, és llicenciat en Física Teòrica i doctor en Matemàtica Aplicada. Actualment, treballa de manera independent com a programador informàtic i traductor. Ocasionalment, imparteix classes de matemàtiques, programació o intel·ligència artificial. També fa xerrades de divulgació científica i escriu relats de ficció de diversos gèneres, amb predilecció per la ciència-ficció, la reconstrucció històrica i l'especulació filosòfica.
Dates: 22/10/2024
Horari: 18.00 h
Lloc: Seu de la Demarcació