Presentació del llibre "El ter, dits i fets del transvasament" de Joan Gaya

Comissió: Actes / Jornades Lúdiques (Girona)
Descripció: Benvolgut/da,

Ens complau a convidar-vos a la presentació del llibre El Ter. Dits i fets del transvasament de Joan Gaya, editat per la Diputació de Girona, que tindrà lloc a la sala d¿actes de la Demarcació de Girona dels EIC el dimarts 29 de juny de 2021, a les 18.30 h de la tarda.

El transvasament del Ter es va fer en plena dictadura, sense oposició possible, amb promeses incomplertes i amb un ús extralimitat del riu. L'adveniment de la democràcia hi va posar algun pal·liatiu, però encara avui no s'ha trobat la manera d'quilibrar les càrregues hidràuliques que pesen sobre cada territori. Catalunya viu una certa tranquil·litat hídrica que es recolza en l'abús d'un riu, que encara avui suporta greus riscs d'inundació, sense cap compensació ni l'ajut d'un cirineu que l'alleugereixi de la pesada càrrega que sosté.

La vulnerabilitat del Baix Ter per la manca d'inversions i de manteniment de les lleres ha quedat al descobert amb el temporal Gloria.

Amb els anys, el territori s'ha organitzat, ha potenciat la relació dels ciutadans amb el riu, i el coneixement i la protecció de l'ecosistema i ha assolit el pacte del Ter, que dibuixa una recuperació progressiva de l'aigua transvasada i de la funcionalitat ambiental i econòmica del riu.

Joan Gaya és enginyer industrial. Ha estat funcionari de la Generalitat, professor de la Universitat de Girona, regidor de l'Ajuntament de Girona, assessor de la Federació de Municipis de Catalunya i gerent del Consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya (CONGIAC).

Ha estat membre del Consell de Direcció de la Junta de Sanejament i del Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Exerceix com a enginyer consultor en gestió de l'abastament d'aigua. És autor dels llibres Barcelona i l'aigua, El Ter, dits i fets del transvasament, i coautor de Aigua 3.0 a Catalunya.

Dates: Dimarts 29 de juny de 2021
Horari: A les 18.30h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.